1 ATV

Algemene talentenverkenning

Wat leer je?

In het eerste jaar leren we je een goede basis waar je later op kan verder bouwen. Op onze school krijg je een extra uur Frans, Nederlands en wiskunde. In dit uur kan je je basiskennis van deze vakken verder versterken of als je al vlot met de leerstof weg bent, krijg je een uitdagend project. Daarnaast nemen we de tijd om je vlot te leren werken met de laptops die we gebruiken op school in een uurtje ICT. Tot slot voorzien we ook een lesuur in de week om jou te leren plannen, te leren samenwerken en proberen we samen te ontdekken wie jij bent, welk studiedomein en welke studiemethode bij jou past.

Legende (vakken)

Algemene vorming
Richtingspecifieke vorming
Schoolspecifieke keuze

Wie ben je?

Je bent geslaagd voor het lager onderwijs en kijkt er naar uit om de volgende stap in je leerproces te zetten. De hele wereld ligt nog voor je open en in onze brede eerste graad krijg je de kans om je stevig voor te bereiden op je verdere studies.

Waarheen ga je?

Na onze brede eerste graad kan je nog alle kanten op. Je kan kiezen voor een meer theoretische richting, zoals economische wetenschappen, natuurwetenschappen, humane wetenschappen of moderne talen op onze Campus Markt. Weet je al heel goed welke richting je later uit wil, dan kan je kiezen voor een richting die je voorbereidt op specifieke richtingen in het hoger onderwijs, zoals bedrijfswetenschappen of maatschappij- en welzijnswetenschappen.

Algemene vragen

Alle info over inschrijven op onze school vind je via deze link.

We lichten graag onze richtingen uitgebreid toe op onze ‘open dagen’. Meer info hierover vind je via volgende link.

Jouw lessentabel

1ste
Wiskunde basis + extra/flex
4 + 1
Nederlands basis + extra/flex
4 + 1
Frans basis + extra/flex
3 + 1
Engels
2
Aardrijkskunde
2
Natuurwetenschappen
2
Techniek
2
Geschiedenis
1
Godsdienst
2
Mens en samenleving
2
Lichamelijke opvoeding
2
Beeld
1
Coaching
1
ICT
1
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.

Bekijk ons studieaanbod