3 & 4 BeWe

Bedrijfswetenschappen

Wat leer je?

Je leert de basis van het vak economie. Je leert hoe de economie werkt en wat de relatie is tussen de consument en producent en hoe je die kan optimaliseren. Daarnaast krijg je ook inzicht in hoe de markt werkt en welke rol de overheid en andere overkoepelende organisaties hierin spelen. We kijken ook eens over de landsgrenzen heen, want de internationalisering heeft wel wat gevolgen voor onze interne Belgische markt. Verder leer je welke soorten ondernemingen er zijn en hoe een onderneming werkt. Bovendien krijg je in het vierde jaar ook een uurtje informaticawetenschappen, zodat ook de digitale kant van ondernemen voor jou geen geheimen meer kent. Tot slot krijg je ook de kans om je brede basis voor de andere vakken te verdiepen, waarmee we je klaarstomen voor de derde graad en het hoger onderwijs. Zo kies je met deze richting voor een uur Duits per week en het vak kunstbeschouwing waarin je leert kunst analyseren en op een andere manier bekijken. Verder krijg je ook de vakken informaticawetenschappen waarin je de basis van het programmeren van databases leert en expressie. Binnen boekhouden en project bedrijf verken je dan weer de praktische kant van de economie.

Legende (vakken)

Algemene vorming
Richtingspecifieke vorming
Schoolspecifieke keuze

Wie ben je?

Je denkt graag na over hoe de markt functioneert, maar je bent minder geïnteresseerd in de wiskundige kant van economie. Je wil weten waarom bepaalde producten beter aanslaan dan andere en vindt het interessant om na te denken over hoe de economie werkt en welke principes hierachter zitten. Je bent vooral geïnteresseerd in de theorie achter de economische principes en iets minder in de praktische kant van het ondernemen zelf. Je bent een goede student, je hebt graag wat hulp bij het studeren van grote stukken theorie en vindt het makkelijker om de theorie binnen concrete situaties te studeren.

Waarheen ga je?

In de derde graad kan je verder binnen deze optie met de richting Bedrijfswetenschappen. We stomen je hiermee klaar voor een richting binnen het hoger onderwijs, zowel op universiteit als hogeschool, binnen het studiedomein economie.

Algemene vragen

Alle info over inschrijven op onze school vind je via deze link.

We lichten graag onze richtingen uitgebreid toe op onze ‘open dagen’. Meer info hierover vind je via volgende link.

Jouw lessentabel

3de
4de
Wiskunde
4
3
Nederlands
4
4
Frans
3
3
Engels
2
2
Aardrijkskunde
1
1
Natuurwetenschappen
2
2
Geschiedenis
1
1
Godsdienst
2
2
Artistieke vorming
1
Lichamelijke opvoeding
2
2
Wereldwijs
1
1
Economie
7
6
Boekhouden
1
1
Expressie
1
Duits
1
Informaticawetenschappen
1
Project bedrijf
2
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.

Bekijk ons studieaanbod