3 & 4 EcWe4

Economische wetenschappen

Wat leer je?

Je leert de basis van het vak economie. Je leert hoe de economie werkt en wat de relatie is tussen de consument en producent en hoe je die kan optimaliseren. Daarnaast krijg je ook inzicht in hoe de markt werkt en welke rol de overheid en andere overkoepelende organisaties hierin spelen. We kijken ook eens over de landsgrenzen heen, want de internationalisering heeft wel wat gevolgen voor onze interne Belgische markt. Verder leer je welke soorten ondernemingen er zijn en hoe een onderneming werkt. Tot slot krijg je ook de kans om je brede basis voor de andere vakken te verdiepen, waarmee we je klaarstomen voor de derde graad en het hoger onderwijs. Zo kies je met deze richting voor een uur Duits per week en het vak kunstbeschouwing waarin je leert kunst analyseren en op een andere manier bekijken. Verder krijg je ook de vakken computerprocessen waarin je de basis van het programmeren van databases leert en expressie.

Legende (vakken)

Algemene vorming
Richtingspecifieke vorming
Schoolspecifieke keuze

Wie ben je?

Je denkt graag na over hoe de markt functioneert en werkt graag met cijfertjes. Je bent geïnteresseerd in waarom bepaalde producten beter aanslaan dan andere en vindt het interessant om na te denken over hoe de economie werkt en welke principes hierachter zitten. Je bent vooral geïnteresseerd in de theorie achter de economische principes en iets minder in de praktische kant van het ondernemen zelf. Verder leg je de focus liever minder op wiskunde en meer op talen. Je bent iemand die graag studeert en die geen moeite heeft om veel theorie te studeren en die toe te passen op nieuwe situaties.

Waarheen ga je?

In de derde graad krijg je de keuze om meer wiskunde of meer talen te combineren met economie in de richtingen economie-moderne talen en economie-wiskunde. Vanuit beide richtingen hou je alle opties open voor het hoger onderwijs en kan je zowel naar de universiteit als de hogeschool gaan. Ook bedrijfswetenschappen is een optie, binnen deze studierichting ligt de focus nog meer op het economische en hiermee bereiden we je specifiek voor op een hogere studie binnen het economische domein.

Algemene vragen

Alle info over inschrijven op onze school vind je via deze link.

We lichten graag onze richtingen uitgebreid toe op onze ‘open dagen’. Meer info hierover vind je via volgende link.

Jouw lessentabel

3de
4de
Wiskunde
4
4
Nederlands
4
4
Frans
4
4
Engels
2
2
Aardrijkskunde
1
1
Natuurwetenschappen
3
3
Geschiedenis
2
2
Godsdienst
2
2
Artistieke vorming
1
Lichamelijke opvoeding
2
2
Wereldwijs
1
1
Economie
5
4
Expressie
1
Computerprocessen
1
Duits
1
Kunstbeschouwing
1
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.

Bekijk ons studieaanbod