2 Latijn

Wat leer je?

In het tweede jaar met basisoptie Latijn breien we een verlengstuk aan de kennis die je in het eerste jaar al verwierf. We verdiepen ons verder in de klassieke taal en de Romeinse cultuur. Om je goed en vooral breed voor te bereiden op jouw verdere schoolkeuzes voorzien we een extra uur Nederlands, Frans en wiskunde in het tweede jaar. Hierbinnen kan je extra uitgedaagd worden of net nog wat langer stilstaan bij de basis. Tot slot voorzien we ook een lesuur in de week om jou te leren plannen, te leren samenwerken en proberen we samen te ontdekken wie jij bent, welk studiedomein en welke studiemethode bij jou past.

Legende (vakken)

Algemene vorming
Richtingspecifieke vorming
Schoolspecifieke keuze

Wie ben je?

Je bent geslaagd voor het eerste jaar Latijn en kijkt er naar uit om de volgende stap in je leerproces te zetten. Je hebt interesse in geschiedenis en talen en gaat graag op zoek naar de verbanden tussen verschillende zaken. Daarnaast heb je nood aan extra uitdaging en heb je de basisvakken, Frans, Nederlands en wiskunde, al goed onder de knie. Tot slot sta je er voor open om een nieuwe cultuur te leren kennen.

Waarheen ga je?

Na de eerste graad Latijn kan je ook in de tweede graad verder binnen deze optie. Vanaf de derde graad kan je ervoor kiezen om Latijn te combineren met meer wiskunde of meer talen of meer wetenschappen. Deze richting bereidt je voor op het hoger onderwijs. Daarnaast liggen nog alle andere opties voor jou open. Zo kan je er ook voor kiezen om richting economische wetenschappen, natuurwetenschappen, humane wetenschappen of moderne talen te gaan op onze Campus Markt

Algemene vragen

Alle info over inschrijven op onze school vind je via deze link.

We lichten graag onze richtingen uitgebreid toe op onze ‘open dagen’. Meer info hierover vind je via volgende link.

Jouw lessentabel

2de
Wiskunde basis + extra/flex
4 + 1
Nederlands basis + extra/flex
4 + 1
Frans basis + extra/flex
3 + 1
Engels
1
Aardrijkskunde
1
Natuurwetenschappen
2
Techniek
1
Geschiedenis
2
Godsdienst
2
Lichamelijke opvoeding
2
Beeld
1
Coaching
1
Latijn
5
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.

Bekijk ons studieaanbod