3 & 4 Latijn4

Latijn

Wat leer je?

Je leert authentieke Latijnse teksten uit alle eeuwen lezen. Hiervoor breid je je grammatica-kennis nog verder uit, maar leer je ook op een andere manier naar teksten kijken. Er wordt dieper ingegaan op waarom auteurs voor bepaalde termen of woordplaatsingen kiezen en wat de dieperliggende betekenis van een tekst is. Daarnaast leer je ook vanuit het standpunt van een ander denken en word je uitgedaagd om dat standpunt naast onze hedendaagse normen en waarden te leggen. Je versterkt je kritische blik op de wereld en scherpt ook je creativiteit aan door je te laten inspireren door klassieke auteurs en Romeinse cultuur. Tot slot krijg je ook de kans om je brede basis voor de andere vakken te verdiepen, waarmee we je klaarstomen voor de derde graad en het hoger onderwijs.

Legende (vakken)

Algemene vorming
Richtingspecifieke vorming
Schoolspecifieke keuze

Wie ben je?

Je bent geïnteresseerd in talen en onderzoekt graag waarom een auteur een bepaalde verwoording gebruikt. Daarnaast vind je het leuk om verbanden te zoeken tussen woorden in teksten en tussen teksten onderling. Je houdt van wat uitdaging. Je bent iemand die graag studeert en die geen moeite heeft om veel theorie te studeren en die toe te passen op nieuwe situaties.

Waarheen ga je?

In de derde graad krijg je de keuze om meer wiskunde of meer talen te combineren met Latijn in de richtingen Latijn-moderne talen en Latijn-wiskunde. Vanuit beide richtingen hou je alle opties open voor het hoger onderwijs en kan je zowel naar de universiteit als de hogeschool gaan.

Algemene vragen

Alle info over inschrijven op onze school vind je via deze link.

We lichten graag onze richtingen uitgebreid toe op onze ‘open dagen’. Meer info hierover vind je via volgende link.

Jouw lessentabel

3de
4de
Wiskunde
4
4
Nederlands
4
4
Frans
4
4
Engels
2
2
Aardrijkskunde
1
1
Natuurwetenschappen
3
3
Geschiedenis
2
2
Godsdienst
2
2
Artistieke vorming
1
0
Lichamelijke opvoeding
2
2
Wereldwijs
1
1
Latijn
5
4
Expressie
1
0
Computerprocessen
0
1
Duits
0
1
Kunstbeschouwing
0
1
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.

Bekijk ons studieaanbod