5 & 6 O&B

Opvoeding & begeleiding

Wat leer je?

Je breidt je vaardigheden uit de tweede graad verder uit die je nodig hebt om te zorgen voor kinderen. We proberen je een zo breed mogelijke kijk op het mens zijn te geven, zodat je jonge kinderen zo goed mogelijk kan begeleiden. We leren je de belangrijkste pedagogische kaders om alle kinderen van verschillende leeftijdsgroepen de gepaste begeleiding te geven en ze voldoende uit te dagen. Hierbij gaan we ook in op de specifieke zorg- en ondersteuningsnoden van kinderen met een verhoogde zorg. Verder bieden we je de kans via onze verschillende stages binnen kleuterscholen, kinderdagverblijven … om de geleerde kennis ook echt in de praktijk in te zetten. Tot slot moedigen we je ook aan te reflecteren over maatschappelijke en sociale thema’s en na te denken over hoe je die kan integreren in de begeleiding en zorg voor jonge kinderen.

Legende (vakken)

Algemene vorming
Richtingspecifieke vorming
Schoolspecifieke keuze

Wie ben je?

Je zorgt graag voor kinderen en bent geïnteresseerd in de processen achter de psychologische en fysieke ontwikkelingen die mensen doormaken, maar dan liefst in functie van de praktijk. Zo studeer je liefst zaken binnen toepassingen en niet puur als theorie. Daarnaast steek je graag je handen uit de mouwen en wil je ook praktisch aan de slag gaan binnen de zorg – of onderwijssector.

Waarheen ga je?

Deze richting bereidt je voor op sociale richtingen aan de hogeschool, bijvoorbeeld Leerkracht in het kleuter- of lager onderwijs of Orthopedagogie of je kan verder studeren door een meer praktische opleiding te volgen in het volwassen dagonderwijs. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om het werkveld in te stappen en aan de slag te gaan binnen de kinderopvang of zorgsector.

Algemene vragen

Alle info over inschrijven op onze school vind je via deze link.

We lichten graag onze richtingen uitgebreid toe op onze ‘open dagen’. Meer info hierover vind je via volgende link.

Jouw lessentabel

5de
6de
Wiskunde
2
2
Nederlands
3
3
Frans
2
2
Engels
2
2
Aardrijkskunde
1
1
Natuurwetenschappen
1
1
Geschiedenis
1
1
Godsdienst
2
2
Lichamelijke opvoeding
2
2
Klasuur (coaching)
1
1
Opvoeding en begeleiding
15
15
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.

Bekijk ons studieaanbod