3 & 4 MaWe

Maatschappij- en welzijnswetenschappen

Wat leer je?

Je onderzoekt hoe mensen zich ontwikkelen en hoe iemand zijn persoonlijkheid vormt. Daarnaast krijg je inzicht in de onderlinge verhoudingen tussen mensen en ook tussen een persoon en de maatschappij. Hierbij is er ook aandacht voor de multiculturele wereld waarin we leven. Daarnaast we buigen ons over ethische vraagstukken waarbij je leert te argumenteren waarom iets goed of slecht kan zijn en waarom het vaak eerder grijs is dan zwart of wit. Je leert nadenken over het leven en wie we zijn als mens en persoon. Tot slot krijg je ook de kans om je brede basis voor de andere vakken te verdiepen, waarmee we je klaarstomen voor de derde graad en het hoger onderwijs. Zo kies je met deze richting voor een uur expressie in de week, waarin je leert voor een publiek te spreken en op een creatieve manier met taal te spelen. Binnen gezondheidswetenschappen en project gezondheidswetenschappen verken je dan weer de praktische kant van de zorg en humane wetenschappen.

Legende (vakken)

Algemene vorming
Richtingspecifieke vorming
Schoolspecifieke keuze

Wie ben je?

Je denkt graag na over de relaties tussen mensen en wat ons tot mens maakt. Je bent geïnteresseerd in kunst en cultuur en staat open voor andere meningen dan de jouwe. Je bent vooral geïnteresseerd in de theorie achter de sociale en psychologische ontwikkeling van de mens en iets minder in de praktische kant. Je bent een goede student, je hebt graag wat hulp bij het studeren van grote stukken theorie en vindt het makkelijker om de theorie binnen concrete situaties te studeren.

Waarheen ga je?

In de derde graad kan je verder binnen deze optie met de richting Welzijnswetenschappen. We stomen je hiermee klaar voor een richting binnen het hoger onderwijs, zowel op universiteit als hogeschool, binnen het studiedomein menswetenschappen.

Algemene vragen

Alle info over inschrijven op onze school vind je via deze link.

We lichten graag onze richtingen uitgebreid toe op onze ‘open dagen’. Meer info hierover vind je via volgende link.

Jouw lessentabel

3de
4de
Wiskunde
3
3
Nederlands
4
4
Frans
3
3
Engels
2
2
Aardrijkskunde
1
1
Natuurwetenschappen
2
2
Geschiedenis
1
1
Godsdienst
2
2
Artistieke vorming
1
Lichamelijke opvoeding
2
2
Wereldwijs
1
1
Filosofie
2
3
Sociologie & Psychologie
5
5
Gezondheidswetenschappen
2
1
Expressie
1
Project-W(elzijn)
2
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.

Bekijk ons studieaanbod