4 B&O

Bedrijf & Organisatie

Wat leer je?

Je leert de basisvaardigheden om een onderneming op te starten of te beheren. Je krijgt inzicht in de relatie tussen de consument en producent en onderzoekt hoe je die kan optimaliseren. Je leert hoe je een onderneming moet organiseren om ze goed te laten functioneren. De verschillende aspecten van een bedrijf worden van dichterbij bekeken: hoe moet je rekening inboeken, hoe moet je personeel beheren: welke contracten moet je hiervoor aangaan, hoe stel je contracten met leveranciers op … We kijken ook naar de logistieke kant van het ondernemen en onderzoeken hoe je je producten zo efficiënt en goedkoop mogelijk bij de consument kan krijgen. Kortom, je leert hoe je moet ondernemen.

Legende (vakken)

Algemene vorming
Richtingspecifieke vorming
Schoolspecifieke keuze

Wie ben je?

Je bent geïnteresseerd in de praktische kant van het bedrijfsleven. Zo wil je weten welke soort ondernemingen er zijn en wat je moet doen om een onderneming goed te laten draaien, welke administratie moet er gebeuren en hoe begin je aan een boekhouding. Je studeert liefst zaken binnen toepassingen en niet puur als theorie. Daarnaast ga je ook graag praktisch aan de slag: zo zou je in de toekomst misschien wel een eigen bedrijf uit de grond willen stampen.

Waarheen ga je?

In de derde graad kan je verder binnen deze optie met de richting Bedrijfsorganisatie. Hiermee bereiden we je enerzijds voor op een studierichting binnen economie aan de hogeschool en anderzijds kun je er ook voor kiezen om met een diploma Bedrijfsorganisatie na het secundair onderwijs onmiddellijk aan de slag te gaan binnen de bedrijfswereld.

Algemene vragen

Alle info over inschrijven op onze school vind je via deze link.

We lichten graag onze richtingen uitgebreid toe op onze ‘open dagen’. Meer info hierover vind je via volgende link.

Jouw lessentabel

4de
Wiskunde
3
Nederlands
5
Frans
3
Engels
3
Aardrijkskunde
1
Natuurwetenschappen
1
Geschiedenis
1
Godsdienst
2
Lichamelijke opvoeding
2
Wereldwijs
1
Klasuur (coaching)
1
Bedrijfseconomie
9
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.

Bekijk ons studieaanbod