SD stoeft

Straf hè?

Schooltoneel

Om de twee jaar organiseren we op SD Secundair een schooltoneel met de leerlingen van het eerste en tweede jaar. Je kan dan deelnemen aan een echte auditie, meehelpen met het opbouwen van het decor … De afgelopen jaren toverden de leerlingen al verschillende sprookjes op het podium, maar ook grappige stukken komen aan bod.

Ben je klaar voor een creatieve uitdaging? Durf je op een podium te staan om je volledig in te leven in de rol van je leven? Voel je ook de adrenaline door je lichaam gieren op het moment dat het doek opengaat? Dan is het tweejaarlijkse schooltoneel van SD absoluut iets voor jou … Ben je nieuwsgierig en wil je graag deelnemen? Dan ben je zeker welkom … als je durft!

Italië-reis

Elk jaar krijgen de leerlingen van het zesde jaar de kans om deel te nemen aan de Italië-reis. Hierbij maken ze een rondtrip en bezoeken ze verschillende bezienswaardigheden. Begeleid door onder meer leerkrachten Latijn en geschiedenis, zijn ze perfect omringd om goed geïnformeerd Italië te doorkruisen. De leerlingen reizen met de bus via Bologna, Firenze, Siena, Rome naar Pisa.

Erasmus+

Onze school is al jaren actief binnen de werking van Erasmus+. Leerlingen van de talenrichtingen bezoeken jaarlijks onze partnerschool in Enns-Oostenrijk, terwijl onze school de Oostenrijkse leerlingen met België laat kennismaken. Ondertussen gaan de vijfdejaars op uitwisseling in Tsjechië, Frankrijk. Er vinden eveneens stages plaats in Trondheim (Noorwegen) en Gijon (Spanje) waarbij leerlingen voor twee weken ondergedompeld worden in de werking van lokale scholen en bedrijven. Voor alle leerlingen uit de andere richtingen in het zesde jaar staat er reis gepland naar een partnerschool in Dublin, Berlijn of Catania (Sicilië).

Teambuilding

Bij de start van het schooljaar gaan het eerste, tweede en derde jaar op daguitstap ter bevordering van het groepsgevoel. Op deze manier leren ze elkaar beter kennen en kunnen ze, dankzij verschillende activiteiten, werken aan groepsvorming. Het vijfde jaar trekt er twee dagen op uit in de Hoge Rielen, om aan hun nieuwe groep te werken. Ze nemen deel aan een intensieve trip waarbij samenwerken met klasgenoten centraal staat.

De Westhoek

In het 5de gaan alle leerlingen op uitstap naar de Westhoek. Daar worden ze ondergedompeld in het oorlogsverleden van de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de driedaagse bezoeken ze verschillende begraafplaatsen, musea en mijnkraters, krijgen ze een rondleiding in het Engels en gaan ze aan de slag met authentieke bronnen.

Geschiedenis Olympiade

De leerlingen van 6 WeWi en 6 LaWi namen deel aan de Geschiedenis Olympiade van de UGent door de website vergeten geschiedenissen te maken. Samen met hun geschiedenisleraar kozen ze voor het thema “Merchtem tijdens de Tweede Wereldoorlog: tussen collaboratie en verzet”. Ze werden bekroond met een speciale prijs, de Coup de Coeur, voor hun uitstekende werk!