4 M&W

Maatschappij & Welzijn

Wat leer je?

Je leert de basisvaardigheden die je nodig hebt om te zorgen voor kinderen en ouderen. We proberen je een zo breed mogelijke kijk op het mens zijn te geven, zodat je jonge kinderen en volwassenen zo goed mogelijk kan begeleiden. Zo leer je hoe je de gezondheid van mensen kan bevorderen, hoe de psychologische ontwikkeling van kinderen en volwassen verloopt, hoe het menselijk lichaam in elkaar zit … Daarnaast is er ook aandacht voor de leercurve van zowel kinderen als volwassen. Tot slot leer je ook op een respectvolle manier met anderen omgaan, waarbij je aandacht hebt voor wie de ander is.

Legende (vakken)

Algemene vorming
Richtingspecifieke vorming
Schoolspecifieke keuze

Wie ben je?

Je zorgt graag voor kinderen en/of volwassen mensen. Je bent geïnteresseerd in de processen achter de psychologische en fysieke ontwikkelingen die mensen doormaken, maar dan liefst in functie van de praktijk. Zo studeer je liefst zaken binnen toepassingen en niet puur als theorie. Daarnaast steek je ook graag je handen uit de mouwen en wil je ook praktisch aan de slag gaan binnen de zorg – of onderwijssector.

Waarheen ga je?

In de derde graad kan je verder binnen deze optie met de richting Opvoeding en begeleiding waar je ook op stage gaat. Hiermee bereiden we je enerzijds voor op een studierichting binnen (kinder)zorg aan de hogeschool en anderzijds kun je er ook voor kiezen om met een diploma Opvoeding en begeleiding na het secundair onderwijs onmiddellijk aan de slag te gaan binnen de zorgsector.

Algemene vragen

Alle info over inschrijven op onze school vind je via deze link.

We lichten graag onze richtingen uitgebreid toe op onze ‘open dagen’. Meer info hierover vind je via volgende link.

Jouw lessentabel

4de
Wiskunde
3
Nederlands
4
Frans
2
Engels
2
Aardrijkskunde
1
Natuurwetenschappen
1
Geschiedenis
1
Godsdienst
2
Lichamelijke opvoeding
2
Wereldwijs
1
Klasuur (coaching)
1
Maatschappij en welzijn
12
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.

Bekijk ons studieaanbod